AJÁNDÉKUTALVÁNY KAPHATÓ !
Tel: 30/624-18-88
Magunkról Szolgáltatások Árak KapcsolatKlasszikus thai masszázs
Thai forró gyógynövénylabdás masszázs
Thai aromaterápiás masszázs
Thai lábmasszázs
Forró bazaltköves masszázs
Indiai fejmasszázs
"Choocoa" csokoládé masszázs
Rózsa masszázs
Testkezelés
Bioptron lámpás fényterápia

Aktuális csomagajánlataink


Thai masszázs

E szavak hallatán még sokaknak Bangkok híres-hírhedt éjszakai életének szalonjai jutnak eszébe, ahol a vendég egészen más szolgáltatásban részesül, mint az igazi thai masszázs.

Napjainkban a nyugati kultúra rohanó világában egyre népszerübbé váló ősi gyógymód hosszú történeti múltra tekint vissza. Több mint 2500 évvel ezelőtt Indiából indult útjára és hódította meg Délkelet-Azsiát. Alapítójaként egy észak-indiai orvost tartanak számon, Jivaka Kumar Bhaccát, aki Buddha kortársa és barátja, valamint az akkor uralkodó magadhai király, Bimbisara és az egész buddhista szerzetesrend orvosa volt.

A masszázs technikája szájról szájra terjedt, általában a családokon belül. A fennmaradó kevés írásos ismeretanyagot, azaz a masszázsfolyamatokat ábrázoló közel 60 ábrát III.Rama király 1832-ben kőbe vésette a bangkoki Wat Po templom falán. E csodálatos hely - ahol a híres fekvő Buddha is megtalálható - mind a mai napig a masszázsképzés központja. A nyílvánosság felé 1962-ben nyitotta meg kapuit, majd 1991-ben Kumthorn Tangtrongchitrnak.

Köszönhetően a világ minden tájáról érkező tanulni vágyónak elérhető lett a Wat Po masszázstechnika elsajátítása.

lap tetejére 
Klasszikus thai masszázs

A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázsnál nem az izomzat megdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén.
Az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet.
Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ezáltal az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszőr nem csak a kezével dolgozik, igénybe veszi alkarját, könyökét, térdét, sőt a lábát is.

A thai masszázs több mint masszázs:
ötvözi az akupresszúra, jóga, reflexológia és a kiropraktika elemeit. Kilazítja az izületeket, nyújtja az izmokat, stimulálja a különböző szerveket, vitalizál. A masszázs ritmikus és nagyon meditatív, ez teszi egyedülállóan hatékonnyá, amely felüdülést jelent testnek-léleknek-szellemnek egyaránt.

Nem utolsósorban még egy fontos szempont a masszázstól ódzkodóknak: a thai masszázs, úgynevezett száraz masszázs, amely kényelmes ruhán keresztül történik, olaj és krémek nélkül, így a szégyenlősebbeknek sem kell lemondaniuk eme kényeztetésről.

lap tetejére 

Thai gyógynövényes masszázs

Forró gőz fölött felmelegített eredeti thaiföldi gyógynövényekkel töltött "labdacsokkal" történik a masszázs.
A hő és a gyógynövények együttes hatására a merev, fájdalmas izomzat lazul csökken a fájdalom.

lap tetejére 

Thai aromaolajos masszázs

Keveréke a thai és a nyugati masszázstechnikának. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot.
A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal terápiás módszerrel történő masszázs.

lap tetejére 

Thai lábmasszázs

Egy kellemes lábfürdő után speciális olajjal és gyógynövénykrémmel kényeztetjük a lábfejet, vádlit, térdet. A masszőr aktivizálja a reflexzónákat egy speciális nyomástechnikával, melyhez egy fa eszközt vesz igénybe.
A lábmasszázs hatására egy intenzív ellazulás jön létre, a szerveket stimulálva, a test öngyógyító erejét serkentve.

lap tetejére 

"Hot stone", forró bazaltköves masszázs

Már 2000 évvel ezelött a kínaiak és az észak-amerikai indiánok is kihasználták a vulkáni eredetű bazaltkő hosszantartó hőtároló képességének jótékony hatását különböző mozgásszervi panaszok orvoslására. A masszázs mai formáját a 90-es évek elején Mary Nelson fejlesztette ki sokak örömére. A masszázshoz több mint 50 darab különbözö méretű, simára csiszolt felületű bazaltkő áll rendelkezésre, amelyet forró vízfűrdőben legalább 50 °C-ra felmelegítünk.
A testet forró olajjal bekenjük, majd a nagyobb köveket elhelyezzük az energiavonalak és a főbb energiaközpontok mentén, a kisebbek a masszírozást szolgálják. A forró, olajos kövek érzete a bőrön nagyon kellemes érzést nyújt. A kövek által leadott hő mélyen a bőrbe hatol, ellazítja az izomzatot, felgyorsul a vérkeringés, nyirokkeringés, serkenti a salakanyagok kiürítését, megszünteti a szervezetben lévő energia blokkokat, stimulálja a szervezet öngyógyító erőit.
A forrókon kívül jéghideg kövek is bevetésre kerülnek, melyek ingerültség, idegesség levezetésére kiválóan alkalmasak.
Mai stressztől meggyötört, túlhajszolt világunkban a bazaltköves masszázs jótékony hatással bír esti, lelki, szellemi egyensúlyunk helyreállítására, a szervezet új energiával és életerővel töltödik fel.

lap tetejére 

Indiai fejmasszázs

Fodrásznál ülve biztosan sokunkban felmerült már, hogy milyen jó lenne, ha a hajmosás még legalább egy fél órán keresztül tartana, kényeztessen csak bennünket kedves figarónk. Mindezt hajvágás nélkül is megtehetjük az indiai fejmasszázzsal. Az indiaiaknál a fejmasszázs a mai napig ugyanúgy hozzátartozik a mindennapi testápoláshoz, mint a fogmosás. Mi is megcsodáljuk és irigyeljük az indiai nők gyönyörű hosszú, fénylően csillogó haját. De a szép erős haj és az egészséges fejbőr nem csak a nők kiváltsága. A férfiak is a borbélynál tett látogatásuknál mindig kapnak egy félórás élénkítő fejmasszázst.

Érdekességképpen a sampon szó a hindi "champi" szóból származik, melynek jelentése "megmaszíroztam a fejed". Az indiai fejmasszázs gyakorlata évszázadokon keresztül generációról generációra terjedt: lányok tanulták az édesanyjuktól, fiúk általában borbély apjuktól. Európába a 70-es években egy indiai bevándorlón keresztül került, Dr. Narendra Mehta terjesztette el Nagy-Brittaniában Kisebb-nagyobb változtatásokkal az európai igényekhez hozzáigazítva.

Az indiai fejmasszázs nemcsak a fejbőrt masszírozza, hanem magában foglalja a váll, a hát felső részének, az arcnak és a dekoltázsnak kezelését is. A fejmasszázs során a hajhagymák vérkeringése sokkal jobb lesz, ezáltal a hajhullás is elkerülhető, illetve ily módon orvosolható. Lazítja a fejbőrt, erősíti a fejbőr alatti izmokat, csillapítja a fej és szemfájást. Napjainkban szinte mindenki szenved a feszültségtöl, stressztől, rossz tartástól. A rendszeresen alkalmazott indiai fejmasszázs megszűnteti a nyakmerevséget, fáradtságot, fejfájást, migrént, gyakran alkalmazzák fülzúgás és alvászavar kezelésére is. Oldja az energia blokkokat a szervezetben. Elősegíti a mélyebb légzést, mely által az agyi vérerek oxigéndúsabb vérrellátottsága nő, így jobb lesz a koncentráció és az emlékező képesség javítható. Ideális kiegyensúlyozója modern életünk bajainak. A masszázs egyaránt kivitelezhető száraz formában, illetve meleg olaj felhasználásával, mint más ayurvedikus gyógymasszásoknál.

lap tetejére 

"Hot Choocoa" masszázs

A csokoládé boldoggá tesz - ez nem titok - de, hogy széppé is varázsol - most megtapasztalhatja ténylegesen "saját bőrén".
Puha kecskeszőr ecsettel kerül a forró csokoládébalzsam a testre, amely nem más, mint 100 %-os nyers kakaómassza és édesmandulaolaj vagy kókuszolaj keveréke. A csábító illat minden érzéket felpezsdít. Akár csak pakolásként, akár kényeztető testmasszázsként alkalmazva a "Choocoa" egy csodálatos "wellness" érzést ajándékoz a bőrnek és léleknek egyaránt.

A kakaó antioxidáns hatását a kakaóbabban nagyobb mértékben előforduló polifenolok adják, ezek megkötik és semlegesítik az úgynevezett szabadgyököket, melyek többek között a bőr öregedéséért felelősek. A bőr minősége látványosan megváltozik, érezhetően puhább, simább, fiatalosan frissebb és feszesebb lesz. A csokoládé köztudottan szinonímája az életörömnek antidepresszív hatása miatt, de ez a felségesen illatozó keverék nemcsak az érzékeket, hanem az izomzatot is kényezteti. Jóleső és aromatikus, nyugtatóan gyengéd. Az eredmény bársonyosan puha bőr, és egy eufórikus érzés a teljes kikapcsolódáshoz.

Egy kis kakaó töténelem.
Alexander von Humboldt szerint "a természetben nem adatott még egy olyan növény, amelynél ilyen bőségesen értékes tápanyagok össze tudnak tömörödni egy olyan kicsi helyen, mint a kakaóbabban." A Theobroma cacao magját Amerika őslakói, elsősorban az azték és maja indiánok tartották nagy becsben. A Theobroma, latin nevet Linnétől kapta, melynek jelentése istenek tápláléka, nagyon találó név. Magjából készült a mexikói indiánok ősi tápláló itala, a sokoatl. Megőrölték a kakaómagot, vízzel, esetleg mézzel keverve, vaníliával ízesítve fogyasztották. Már Kolumbusz találkozott a kakaóbabbal, de különösebb érdeklődést nem tanusított iránta így Európába Cortez hozta a XVI. század elején. Kezdetben csak az arisztokraták élvezhették e csodás ital illatát, zamatát, de később egyre szélesebb körben elterjedt. A XVII. századig csak italként ismerték, Guanacóban élő apácák készítették az első csokoládét Kubából behozott cukorral.

Kedves Gombóc Artúrok - a "choocoa" masszázs egy újfajta megoldás a csokoládé élvezetére, s mindez egyetlen kalória nélkül.

lap tetejére 

Rózsamasszás

A gyengéd érintés, a finom illat, és a meditatív zene kavalkádja. Engedje magát meglepni és kényeztetni!

lap tetejére 

Testkezelés

Wiener Kosmetikum féle aromaterápiás testtekercselés
A módszer újszerűségére és szakmai elismertségére tekintettel a technológia és hatóanyagok kifejlesztéséért Dr. Dolensky urat a Feltalálók Nagydíjával tüntették ki.
Az aromaterápia és a fáslizó módszer ideális kombinációja. Egy teljesen természetes és rendkivül hatékony testkezelési módszer arra, hogy jó néhány centimétert veszítsünk testünk körvonalából, onnan fogyjunk le, ahonnan szeretnénk, és egyúttal megszépüljön a bőrünk. Laza kötöszövetű bőr, nyúlási és terhességi csíkok, cellulitisz kezelésére alkalmas. 10-12 alkalomból álló kúraszerű kezelés ajánlott, heti 2-3 alkalommal.

lap tetejére 

Bioptron lámpás fényterápia

- csillapítja a fájdalmat, enyhíti az izomgörcsöt
- csökkenti az izületi fájdalmat

Mi a Bioptron fény ?

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, melynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat. A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regenerativ és egyensúly helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat) és így fokozza a szervezet működését.)

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia

A BIPOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban, mint felhasználóbarát, hatékony nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kigészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében. Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" (Elsősorban kárt ne tegyünk) és "Vis medicatrix naturae" (tiszteljük a természet gyógyító erejét!)

Bövebb információ: www.bioptron.com
lap tetejére 

 
masszázs,thai,thai masszázs,wat po,wat pho,győr,lábreflex,lábmasszázs,fejmasszázs,hot stone,bazaltkő,choocoa,csokoládé,aroma,terápia,magyarország,rózsa,rózsamasszázs,wellness,wellness-csomag,kikapcsolódás,bioptron ii,bioptron 2,fényterápia,klinikai fényterápia,biostimuláció,fájdalomcsillapítás,olajos masszázs